Pastinaakpuree

Ontdek de heerlijke smaak van pastinaak en boost jouw gezondheid. Het is de witte winterse wortel die misschien niet lekker lijkt maar verrukkelijk smaakt. Je kunt die zelfs vervangen door aardappelen en er pastinaakpuree van maken. Natuurlijk kun je dit knolgewas ook koken zoals andere wortels en verstoppen in een feestgerecht. Vergeet niet om deze vergeten groente te eten want die knollen zijn goed voor jouw maag, darmen, zenuwstelsel en het hart. Dus onthoud de gezondheidsvoordelen van pastinaak en proef de gezonde puree.
Ingrediënten
- 600 gr pastinaak
- 300 gr aardappelen
- 100 ml sojaroom
- Zout, peper en rozemarijn naar smaak
Instructies
- Schrap de pastinaak en aardappelen, was en snijd ze in kleine stukjes.
- Schep beide ingrediënten in een kookpan en giet 100 ml gekookte water erover. Voeg naar smaak zout toe en laat ze op laag vuur koken.
- Stamp de groenten, meng sojaroom erdoor en maak er een romige puree van.
- Voeg vers gehakte rozemarijn en peper toe en doe de warme puree in een ingevette schaal of ring en serveer op een feestelijke manier.
- Dien de puree op met extra groente, saus en vleesvervanger die je lekker vind.