Pasta met broccoli en groenteballen

Bij pasta denk je aan Italië en daar hoort natuurlijk een rode gehaktsaus bij. Als vegetariër wil je dat absoluut niet en daarnaast eet je liever zo gezond mogelijk. Wat vind je van deze heerlijke pastaschotel met groentesaus en groenteballen van Garden Gourmet? De saus in dit gerecht is gemaakt van broccoli steeltjes en verse tomaten. Broccoli-tomaat is een ijzersterke combinatie die je immuunsysteem versterkt.
Porties 3

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • 250 gr pasta naar keuze
  • 2 grote trostomaten
  • 1 ui, wat knoflook en gember
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • Zout en peper
  • 1 pakje groenteballen

Instructies

  • Verwijder de blaadjes van de broccoli, snijd de broccoliroosjes in stukjes en steeltjes apart voor de saus. Doe de gesneden broccolisteeltjes in een pan met 200 ml water en breng ze aan de kook.
  • Halveer de tomaten en kook ze een paar minuten met broccolisteeltjes. Ontvel de tomaten, maal ze samen met stamstukjes fijn, voeg peper en zout toe.
  • Hak de ui, knoflook en gember. Verwarm olijfolie een koekenpan, bak hierin de ui, knoflook en gember, doe de groenteballen erbij en bak ze 4-5 minuten omscheppend mee. Voeg de paprikapoeder, garam masala en de groenteballen toe aan de saus.
  • Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stoom de broccoliroosjes in een stoommandje of een stoompan.
  • Giet de pasta af, doe de gestoomde broccoli in een schaal en strooi zout en peper erover. Serveer de pasta en de broccoli met gezonde groentesaus en groenteballen.

Notities

Laat je mij weten of dit gerecht lekker smaakt.

2 Thoughts to “Pasta met broccoli en groenteballen”

  1. Pieterjan

    Met interesse heb ik dit recept gelezen. Er staat in dat je de broccoli stoomt. Ik heb geen ervaring met het stomen van groenten. Kun je uitleggen hoe het stomen werkt? En heb je voor het stomen een aparte pan of mandje nodig? Zou het graag eens willen proberen.

    1. Sangeeta

      Beste Pieterjan,

      Stomen is een gezonde en vitaminebehoud kooktechniek. Als je geen stoompan hebt kun je voor € 7-8 een stoommandje kopen. Groente stomen doe je zo: doe een klein laagje (ongeveer 1 kopje) water in een ruime pan, als het water begint te koken, leg je het stoommandje erin, doe de deksel op de pan en laat de groente een paar minuten gaar worden. Als je dat vaker doet, weet je hoe lang je welke groente kunt stomen.

      Veel succes
      Sangeeta

Leave a Comment