PASTA-PESTOSALADE

Pasta-pestosalade

Proef Italiaanse zomer op je bord met de pasta-pestosalade. Gisteren is Italië het WK kampioen 2021 geworden en er is feest in het land van authentieke pasta. Wij vieren eveneens mee en creëren Italiaanse sferen in onze keuken. Dat kan zelfs als je restjes gekookte pasta over hebt of teveel pesto saus hebt gemaakt? Zo verspil je geen eten, het is dus milieuvriendelijk en je geniet lekker van de pasta-pestosalade. Denk je nu dat je met die kliekjes ook een warme Italiaanse schotel op tafel kunt zetten? Dan voeg je pesto saus op laatst toe want pesto verliest smaak door verhitting.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr gekookte pasta
  • 100 gr Rucola sla
  • 3-4 el hazelnoten
  • 3-4 el geraspte kaas
  • Zout en peper
  • 4 el olijfolie
  • 3-4 el citroensap

Instructies

  • Giet de gekookte pasta af en laat deze afkoelen.
  • Let op: voor 4 personen heb je dubbele pesto portie nodig.
  • Meng de pesto saus door afgekoelde droge pasta en vier de Italiaanse kampioenschap mee.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt