Pas op voor overgewichtepidemie

Pas op voor overgewichtepidemie

Let op want overgewichtepidemie komt eraan. “Bijna 60 procent van de volwassenen en 1 op de 3 Europese kinderen is te zwaar”. Dit staat in een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie. En die overtollige kilo’s kunnen veranderen in obesitas die een van de belangrijkste doodsoorzaken is. Daardoor sterven in Europa ongeveer 1,2 miljoen mensen per jaar. Laat het dus niet zo ver komen, pas op voor overgewichtsepidemie en breng verandering in jouw levensstijl. 

Hoe krijg je overgewicht?

Overgewicht kan erfelijk zijn, als gevolg van roken, een chronische ziekte, medicijnengebruik en weinig kunnen bewegen. Door bijwerking van medicijnen kun je vocht vasthouden en deze ophoping van vocht kan voor kwaaltjes zorgen. Beperk daarom het gebruik van tabletten of capsules en bevorder jouw gezondheid op een natuurlijke manier.

Daarnaast komt overgewicht door onregelmatige tijden snoepen, minder voedingsvezels en onevenwichtig eten. Eet je bijvoorbeeld geen koolhydraten(aardappelen, brood, pasta, rijst enz.), dan mis je de juiste brandstoffen. Het lichaam raakt uit balans en haalt glucose uit eiwitten, het resultaat: spiermassa wordt afgebroken en vetmassa blijft.

Wat is er mis met extra kilo’s?

Behalve dat het moeilijk is om passende mooie kleren te kopen, zijn er meer nadelen aan zwaarlijvigheid. Door die extra kilo’s of ongezond lichaamsgewicht heb je grote kans op slaapstoornis en als je vaak wakker ligt, kan jouw lichaam niet ontgiften. “Good sleep is good health” want je lichaam reinigt, herstelt en ontspant tijdens diepe slaap.

Wanneer goed slapen niet lukt, krijg je stress, slecht humeur, ademhalingsproblemen en vele andere kwalen. En voor je het weet, kunnen die extra kilo’s veranderen in een chronische ziekte. Deze aandoening heet obesitas, afvallen is heel moeilijk en die vele kilo’s brengen de hele gezondheid in gevaar.

Wat kun je ertegen doen?

Allereerst is het belangrijk om aandacht te besteden aan niet nog dikker worden want ‘voorkomen is beter dan genezen’. Je hoeft in ieder geval niet allerlei afslankprogramma’s uit te proberen en op rauwkost te leven. Natuurlijk mag je elke dag verrukkelijk eten en zelfs lekker snacken zolang jij weet wat je eet.  

 • Het eten van zelf gekookte verse maaltijden is de 1e stap om op gezond gewicht te blijven.
 • Eet geen voorverpakte maaltijden met verborgen suikers en verzadigde vetten.
 • Drink elke dag minimaal 1½ liter water en groene thee of kruidenthee in plaats van limonades.
 • Drink ook geen light frisdrank want daarvan word je ook niet slank.
 • Eet op vaste tijden vezelrijke maaltijden die een vol gevoel geven dan hoef je geen snoeppot te grijpen. 
 • Vergeet niet om elke dag minimaal half uur in frisse lucht te wandelen of te sporten.
 • Geniet van veelzijdig eten wat rijk is aan vitamines- mineralen en groene eiwitten. 
 • Skip vlees uit je menu en vervang het door noten, zaden & peulvruchten bereid in olie in plaats van boter.
 • Eet na 20.00 uur niets anders dan een stukje fruit. 

  Ten slotte, beperk medicijnengebruik en eet lekker Veelzijdig Vega op vaste tijden. Ontspan en sport in de frisse lucht, slaap lekker en ontgift jouw lichaam op een natuurlijke manier. Pas op voor overgewichtepidemie, leer jezelf gezonde eet- en leefgewoonten aan en geniet van het leven.
  Pas op voor overgewichtepidemie
  Bronnen: nu.nl
  who.int

2 gedachten over “Pas op voor overgewichtepidemie

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt