Parel pilaf

Parel pilav

Koken met parels of korrels? Klinkt het heerlijk in de oren? Pilaf ofwel pilav is een kleurrijk korreltje/pareltjesgerecht. In Zuid-Azië maken ze het met rijst en in het Midden Oosten kennen ze andere rijst varianten.
Parelcouscous is een van de populairste producten uit Israël en je kookt het net als pasta. Dat is ook de hoofd ingrediënt van deze parel pilaf. Een combinatie van (peul)vruchten, zaden en kruiden maken dit gerecht oogverblindend. Smul en kom in Israëlische sferen.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr parelcouscous
  • 200 gr diepvries doperwten
  • 1 granaatappel
  • Bouillon
  • Peper naar smaak
  • 2 el olie
  • 2 el gemengde zadenmix
  • 1 el gehakte muntblaadjes
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Ontdooi de diepvries doperwten door kort te stomen of verwarmen in de magnetron.
  • Ontpit de granaatappel zo: kerf het vrucht en break het in tweeën, snijd het niet helemaal door midden. Leg het gebroken helft op de ene hand boven een kom en tik met een houten lepel op de granaatappel. Zo vallen de mooie rode korreltjes vanzelf.
  • Kook de parelcouscous met bouillonblokjes ongeveer 10 minuten net als pasta. Giet af en schep de ontdooide doperwten, peper en gemengde zadenmix erdoor.
  • Voeg de olie, het citroensap en als laatste granaatappelpitjes en gehakte munt toe. Geniet van deze parel pilaf warm of koud.

Notities

Parel couscous

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt