Paprika pilav

Ruik de natuurlijke geur en boost jouw humeur! Behalve dat deze paprika pilav er lekker uitziet, vult jouw keuken met de ontspannende geur. Je kunt blij worden en ontstressen met die verleidelijke aroma’s van gezonde specerijen en basmati rijst. Bas betekent geur en mati staat voor aarde, de geurende grond in het Himalaya gebied zorgt voor deze bijzondere rijst. Tover deze rijst in een gezonde pilav met rode paprika bomvol vitamine C. Boost je humeur en eet gezond.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr rode paprika
  • 300 gr basmati rijst
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3-4 el olie
  • Zout en (chili)peper
  • Handvol korianderblaadjes

Instructies

  • Was en snijd de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes naar wens.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout of volgens dit recept van perfecte rijst. Voeg het sap van 1 citroen aan de gekookte droge rijst toe.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit daarin de komijn, laurierblaadjes en uien. Voeg paprikapoeder, schep de paprikastukjes, roerbak ze enkele minuten en laat ze in gesloten pan in het stoomvocht garen.
  • Meng de paprika- uienmix met de droge rijst, breng de pilav op smaak met chilipeper en garneer met gesneden koriander. Serveer deze verrukkelijke zomerse paprika pilav met yoghurt naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol