Paprika curry

Paprika curry

Waarom kun je beter niet knabbelen op die vitaminerijke paprika’s in plaats van paprika curry maken? Raw food is toch het gezondste, zou je denken. Het feit is eigenlijk dat de meeste groenten ongekookt niet makkelijk verteren. Daarvan kun je opgeblazen gevoel of andere maagklachten krijgen. Eet paprika’s dus niet altijd rauw en kook die vitaminebommen met juiste kooktechnieken. Zo behoud je gezonde stoffen en je maakt die vruchtgroente zelfs maagvriendelijk en exotisch.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr rode paprika
  • 1-2 aardappelen
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 el olie
  • 200 ml kokosmelk
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in (lange) stukken.
  • Schil, was en snijd de aardappelen in hele kleine stukjes, die gebruik je in plaats van een zetmeel voor de saus.
  • Pel en hak de ui en knoflook.
  • Verhit 2 el olie in een pan met de stevige bodem en fruit de komijnzaadjes & de gehakte uien mix 2-3 minuten.
  • Voeg paprikapoeder en gesneden paprika’s toe. Roerbak ze een paar minuten en schenk er 200 ml kokosmelk toe.
  • Zet het vuur laag en laat de paprika’s ongeveer 10-12 minuten in een gesloten pan garen. Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Smul de paprika curry met rijst, roti of naanbroodjes.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt