Paprika-broccoli quiche
Wist je al dat rode paprika's barsten van het belangrijke antioxidant vitamine C? En deze vitamine heb je nodig om je natuurlijke weerstand te ondersteunen & ziekten op afstand te houden. In combinatie met ijzerrijke broccoli bevordert deze vitamine jouw ijzeropname ook nog. Maak deze paprika-broccoli quiche en profiteer van de vele gezondheidsvoordelen. In dit recept lees je stap voor stap hoe je een heerlijke quiche op tafel zet.
Servings 4
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 200 gr broccoli
- 1 el olie
- 2 eieren
- 200 gr crème fraîche
- 50 gr geraspte kaas
- 3 vierkante plakjes bladerdeeg
- Zout, peper en gedroogde tijm
Instructies
- Laat de diepvries bladerdeegplakjes op het aanrecht ontdooien of gebruik een gezonde quichebodem.
- Maak de broccoli en paprika’s schoon, snijd er stukjes van 2-3 cm. Spoel de broccoli na het snijden nog een keer en roerbak deze 3-4 minuten in één el olie.
- Roer paprikastukjes erdoor, doe de deksel op de pan en laat de groenten 3-4 minuten garen. Zet het vuur uit, strooi het zout, de peper en tijm over de groente en laat het groentemengsel 10 minuten afkoelen.
- Verwarm de oven op 180 °C. Bestrijk een quiche vorm van 13x35 cm met olie en leg de bladerdeegplakken erover. Sluit de randen goed aan elkaar, en prik enkele gaatjes in bladerdeeg.
- Klop eieren en meng ze met crème fraîche. Verdeel de groentemix op bladerdeegplakken en giet het eierenmengsel erover. Bestrooi de geraspte kaas erover.
- Bak de paprika-broccoli quiche 30 minuten in de oven op 180 °C. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen voor het snijden.

Makkelijk recept van deze verrukkelijke quiche, paprika & broccoli vind ik ook een goede combi.
Bedankt voor je positieve reactie Marieke. Volg Veelzijdig Vega en laat je inspireren door meer lekkernijen.