Paprika-broccoli quiche
5 van 1 stem

Vergeet andere vitamine C bronnen en eet meer paprika. Wist je al dat er meer vitamine C in zit dan in een sinaasappel? En deze vitamine heb je nodig om je natuurlijke weerstand te ondersteunen & ziekten op afstand te houden. In combinatie met ijzerrijke broccoli bevordert deze vitamine jouw ijzeropname ook nog. Maak deze paprika-broccoli quiche en profiteer nog meer van de gezondheidsvoordelen.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 200 gr broccoli
  • 1 el olie
  • 2 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • 50 gr geraspte kaas
  • 3 vierkante plakjes bladerdeeg
  • Zout, peper en gedroogde tijm

Instructies

  • Laat de diepvries bladerdeegplakjes op het aanrecht ontdooien.
  • Maak de broccoli en paprika’s schoon, snijd er stukjes van 2-3 cm. Spoel de broccoli na het snijden nog een keer en roerbak deze 3-4 minuten in één el olie.
  • Roer paprikastukjes erdoor, doe de deksel op de pan en laat de groenten 3-4 minuten garen. Zet het vuur uit, strooi het zout, de peper en tijm over de groente en laat het groentemengsel 10 minuten afkoelen.
  • Verwarm de oven op 180 °C. Bestrijk een quiche vorm van 13x35 cm met olie en leg de bladerdeegplakken erover. Sluit de randen goed aan elkaar, en prik enkele gaatjes in bladerdeeg.
  • Klop eieren en meng ze met crème fraîche. Verdeel de groentemix op bladerdeegplakken en giet het eierenmengsel erover. Bestrooi de geraspte kaas erover.
  • Bak de paprika-broccoli quiche 30 minuten in de oven op 180 °C. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen voor het snijden.

2 Thoughts to “Paprika-broccoli quiche”

  1. Marieke

    5 stars
    Makkelijk recept van deze verrukkelijke quiche, paprika & broccoli vind ik ook een goede combi.

    1. Sangeeta

      Bedankt voor je positieve reactie Marieke. Volg Veelzijdig Vega en laat je inspireren door meer lekkernijen.

Leave a Comment