Indian cheese pakore

Paneer pakore

Heb je wat te vieren of wil jij je kinderen eens verblijden met lekkere wereldsnack? Maak dan Indian cheese pakore: het bekende street food van India. Ze zijn gemaakt van paneer: een puur vegetarische cottage cheese die in de Noord Indiase keuken onmisbaar is. En dat is niet voor niets want deze kaas is rijk aan eiwitten, en calcium. Je kunt het in een heerlijke curry verwerken en ook lekkere snacks van maken. Pakore smaken verrukkelijk met een groene chutney.
Gang Borrelhapje
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 10 pakora’s

  • 150 gram Apetina paneer
  • 75 gram kikkererwten meel
  • 100 ml lauw water
  • ½ tl garam masala
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl baksoda
  • Zout en chilipeper

Instructies

  • Maak een beslag door het gezeefde meel, het zout, peper en geleidelijk lauw water te mengen. Laat het beslag ongeveer 15-20 minuten rusten.
  • Snijd ondertussen de paneer: Indian cheese in stukken ½ cm dik. Verwarm de olie in een diepe koekenpan. Roer baksoda door het beslag, haal plakjes paneer erdoor en bak pakore net als andere snacks. Neem een kijkje naar deze snack.
  • Serveer Indian cheese pakore met een chutney of saus naar smaak.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt