Pakora
Duik in de Indiase keuken en verras je gezin met een smakelijke streetfood: pakora. Het zijn glutenvrije crispy groentebeignets gemaakt van kikkererwtenmeel. Als een tussendoortje of voorgerecht zijn ze heel populair in India. Snel kokende groenten kun je hierin rauw verwerken en naar smaak kun je ze pittig maken. In een Indiaas restaurant serveren ze deze hapjes als een voor- of bijgerecht met een chutney.
Ingrediënten
Voor +/- 25 pakora’s
- 150 gr kikkererwtenmeel
- 150 ml handwarm water
- Paprika, courgette, aubergine, champignons (300 gr gesneden gewicht)
- 1 tl bakpoeder
- Zout en chilipeper
- Olie om te bakken
Instructies
- Zeef het meel, voeg het bakpoeder, het zout en peper toe, mix het met water en laat dit beslag even staan.
- Was ondertussen de groente en snijd ze in plakken van ½ cm. Bestrooi de plakken met zout en peper.
- Verwarm de olie in een diepe koekenpan met stevige bodem, haal de groente plakjes door het beslag en bak ze mooi goudbruin.
- Dien de pakora op met munt chutney of een rode saus.
Deze Indiase snacks zijn erg lekker. Ik heb pakora’s gemaakt met paprika, champignons, uien en wortel.
Dag Lieke,
Wat goed dat je Indiase snacks hebt gemaakt. Je kunt ze uitproberen met verschillende groenten. Sommige groenten zoals wortel en bloemkool moet je wel dun snijden of even stomen.