Paella vega

Paella

Deze zomer hoef je echt niet naar Spanje te reizen om te genieten van een verrukkelijke paella. Met dit eenvoudige recept creëer je een heerlijk vakantiegevoel in je eigen land.
De basis van dit gerecht ligt in Valencia waar ze het vroeger op een open houten vuur maakten. Daarvoor gebruikten ze paella rijst, beschikbare groenten, vlees, vis en andere voordelige ingrediënten. Saffraan is de enige kostbare smaakmaker in dit gerecht. De mooie gele kleur van paella is ook daaraan te danken.
Keuken Mediterraan
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr paellarijst
  • 500 ml water
  • 200 gr snijbonen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • Enkele draadjes saffraan
  • 1 grote tomaat
  • 1 citroen
  • 2-3 takjes peterselie
  • Olijven voor garnering

Instructies

  • Breng 500 ml water aan de kook, voeg saffraan & de bouillonblokjes toe en laat het 10-15 minuten zachtjes koken. Was ondertussen de paella rijst, voeg toe aan de bouillon en laat ze op laag vuur garen.
  • Pel de uien en snipper ze, maak de snijbonen, de paprika’s, tomaat en peterselie schoon. Snijd de groenten en hak de peterselie. Verhit de olie in een wok, pers de knoflook boven de pan, voeg de laurierblaadjes & de uien en bak ze ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de snijbonen toe en wok ze ongeveer 5 minuten. Schep de gesneden paprika’s erdoor en wok alles nog 5 minuten.
  • Doe de gekookte paellarijst & tomatenstukjes erbij en laat dit eenpansgerecht op laag vuur verwarmen.
  • Garneer de paella vega met plakjes citroen en fijngehakte peterselie.
    Buen Provecho!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt