Paddenstoelen schotel
Houd grip op de herfstdip met deze simpele tip! Herfst is een tijd van meer regen, grijze koude dagen en minder zonlicht. Dat betekent minder energie want het lichaam maakt minder gelukshormoon aan en de kans op herfstdip is groot. Geef die somberheid geen kans door elke dag een herfstwandeling te maken en daarna seizoensgroente te eten. Paddenstoelen horen bij dit seizoen en ze geven de energie die nu nodig is om fit te blijven. Maak daarvan een goed gekruide paddenstoelen schotel vegan of vegetarisch want jij bepaalt wat voor room je gebruikt.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr gemengde paddenstoelen
- 1 gemberpasta
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl garam masala
- ½ tl fenegriek (optioneel)
- 2 el olie
- 2 tl tomatenpuree
- 2 tl gehakte noten
- Veganroom naar smaak
Instructies
- Maak de paddenstoelen schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze in gewenste stukjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan, fruit de komijnzaadjes, voeg gemberpasta, fenegriek, kurkuma, paprikapoeder en garam masala toe.
- Schep meteen de tomatenpuree, room en noten erbij en giet 1 kopje water erover.
- Zet de deksel op de pan en laat de romige saus koken tot de olie splitst.
- Voeg gesneden paddenstoelen toe en kook tot ze gaar zijn.
- Meng zout & peper erdoor, verwarm de inhoud en eet lekker met naan of roti.