Paddenstoelen op z’n Toscaans

Paddenstoelen op z'n Toscaans

Verras je smaakpapillen met Toscaanse herfstcharme! Funghi is hun woord voor paddenstoelen en daar zijn ze dol op. Ene dag maken ze er een klassieke lasagne, ovenschotel of pizza van. En andere keer smullen ze paddenstoelen op z’n Toscaans.
Hoe bereiden zij die herfstschatten, denk je? In ieder geval maken ze er geen grijze massa van. Zoals bekend, zijn tomaten en kaas hun onmisbare ingrediënten. Daarmee kun je verrukkelijke, romige en minder vette saus maken. Lees verder en je merkt hoe makkelijk het om Toscaans herfstig te genieten.
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr paddenstoelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr gezeefde tomaten
  • 100 gr ricotta, mascarpone of andere roomkaas
  • Zout, peper en oregano of peterselie naar smaak

Instructies

  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de fijngehakte ui en knoflook.
  • Voeg de gezeefde tomaten en laat 1 minuutje sudderen.
  • Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een borstel.
  • Snijd de grote paddenstoelen in stukken (de kleine kunnen heel blijven) en meng ze door tomatenmengsel.
  • Voeg als nodig wat warm water toe en laat de inhoud met deksel op de pan totdat de paddenstoelen gaar zijn.
  • Meng de fijngesneden spinazie en roomkaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en oregano of peterselie.
  • Verwarm goed en serveer deze Toscaanse specialiteit met pasta of rijst.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt