Pad Thai
4 van 1 stem

Je smaakpapillen op een bijzondere manier stimuleren doe je met een tafel vol Thaise lekkernijen. En pad Thai is een van de bekendste street food uit de Thaise culinaire belevenissen. Ook als je vegetariër bent, is er een enorm aanbod uit de lekkere ingrediënten die je erin kunt verwerken. Geef pad Thai een eigen draai met je voorkeursgroenten en geniet van de gebalanceerde zoet, zuur, hartig en pittige Oosterse smaken.
Porties 4

Ingrediënten

  • 150 gr noedels naar eigen voorkeur
  • 200 gr wortelen
  • 200 gr spitskool
  • 200 gr vega reepjes
  • 125 gr taugé
  • 1 to maat
  • 1 prei
  • 1 ui en 1 tl geperst knoflook
  • 2 tl gemberrasp
  • 3 el wok olie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • Honing naar smaak
  • Fijngehakte chilipeper
  • Fijngehakte noten voor garnering

Instructies

  • Begin met vega reepjes te marineren. Meng hiervoor de sojasaus, fijn geperst knoflook, gemberrasp, honing, limoensap, zout en peper in een grote schaal. Schep de vega repen goed door elkaar en laat ze ongeveer 1 uur afgedekt staan.
  • Maak ondertussen de groenten schoon, snijd de wortelen in dunne repen. Hak de spitskool fijn, pel de ui en snijd deze.
  • Giet 2 el olie in een wok, roerbak de wortelreepjes een paar minuten, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Voeg na 5 minuten gesneden spitskool en taugé toe en laat alles 5-7 minuten in gesloten pan garen.
  • Giet 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui + gemarineerde vega repen ongeveer 5 minuten. Meng dan de inhoud van beide pannen door elkaar. Garneer de pad Thai met fijngehakte chilipeper en noten.

2 Thoughts to “Pad Thai”

  1. Hans

    4 stars
    Lekker Aziatisch gerecht

    1. Sangeeta

      Beste Hans, Fijn om te horen dat je Pad Thai lekker vindt. Geniet van nog meer Aziatische gerechten uit de wereldkeuken van Veelzijdig Vega.

Leave a Comment