Paas polenta

Paas polenta

Wil je deze Pasen goedkoop en wel feestelijk genieten? Doe het op z’n Italiaans. Vervang de aardappelpuree door goddelijke polentapuree net als ze in Italië doen. Maak daarvan een koek of sierlijke Paas polenta in leuke muffinvormen.
Polenta is een gezond graansoort gemaakt van grof gemalen maisgriesmeel. De voordeligste keus is de rode verpakking van Valle del sol. Gebruik het in plaats van aardappelen, je hebt er weinig voor nodig en geen gedoe van schillen en pureren. Creëer een Italiaanse ambiance op een makkelijke manier.
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kopje maisgriesmeel
  • 5 kopjes water
  • tl kurkumapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr ricotta roomkaas
  • 1 el tomatenpuree
  • Bouillonblokjes en peper naar smaak

Instructies

  • Breng water met bouillonblokjes aan de kook. Voeg de polenta of het maisgriesmeel, kurkuma en de olie toe.
  • Zet het vuur laag en blijf 4-5 minuten roeren tot het papje de dikte van de aardappelpuree krijgt.
  • Meng de tomatenpuree, roomkaas, en peper erdoor en zet het vuur uit.
  • Spoel de muffin vormen met koud water en stort de polenta in de vochtige cake vormen. Laat goed afkoelen, keer om en bewonder jouw kunstwerk.
  • Versier de Italiaanse specialiteit met kruiden en zaden naar keuze. Laat deze Paas polenta smaken met groenteschotel, salade en vleesvervanger naar keuze.
    Paas polenta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt