Paarse wintersoep

Zo kaal zijn de bomen van onze straat als je op de afbeelding van deze paarse wintersoep ziet. De winterkou heeft de natuur in slaap gebracht wat saai lijkt, toch mogen we niet klagen. Het is geweldig dat we in Nederland alle seizoenen kunnen bewonderen. En ieder seizoen heeft z’n eigen charme met bijbehorende groente. Zoals bloemkool in de zomer in ons land groeit, komt de winterse donkerpaarse rode kool ook van dichtbij. Duurzaam en een goedkope manier om de winterse energie op peil te houden. Breng die wintertopper wel op smaak en geniet van een verrukkelijke schotel of prachtige paarse wintersoep.
Porties 4
Ingrediënten
- ½ rode kool
- 1 rode ui
- 1 middelgrote aardappel
- 4-5 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el olie
- 1 el azijn
- Vega bouillonblokjes
- 150 ml plantaardige room
Instructies
- Snijd de schoongemaakte ui, aardappel en de rode kool.
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit de kruidnagels, laurierblaadjes en gesneden ui.
- Voeg het kaneel poeder en meteen gesneden aardappel en rode kool toe. Roerbak ze enkele minuten.
- Voeg de azijn, halve liter gekookte water en bouillonblokjes toe.
- Zet de deksel op de pan en laat de groenten ongeveer 15 minuten garen.
- Voeg de helft van de room toe en pureer de soep met de staafmixer.
- Breng de soep op smaak met zwarte peper en garneer de paarse wintersoep met extra room. En eet lekker met (plat)brood naar keuze.