Paarse spitskoolsalade
Wat is het toch prachtig zomerweer terwijl de meteorologische herfst al begonnen is. Geniet jij ook van deze prachtige nazomer met kleurrijk eten in de buitenlucht? En heb je al eens paarse spitskoolsalade op het menu gezet? Varieer en kleur je bord want kleuren hebben een helende werking op ons lichaam en geest. Paarse spitskool is een prachtig geschenk van onze moeder aarde. Rijk aan mineralen & vitamines B1, B2, B6, B11, C en K is deze groente goed voor onze weerstand. Het helpt ook tegen kanker, veroudering en een schrale huid. Redenen genoeg om vaak jouw bord op te fleuren met die prachtige teint.
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gr paarse kool
- 2 appels
- 2 el gembersiroop
- 1 el appelazijn
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 el hennepzaad of sesamzaad
Instructies
- Snijd de schoongemaakte kool, stoom de groente ongeveer 5 minuten en laat afkoelen.
- Was, schil en snijd de appels.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en laat de smaken goed intrekken.
- Bestrooi de paarse spitskoolsalade met hennepzaad of sesamzaad.
- Geniet van deze salade als lunchgerecht, bijgerecht of een tussendoortje.