Paarse pilav

Paarse pilav
5 van 1 stem

Heb je de prachtige paarse krokussen op velden al gezien? Die bloemen in de ontspannende kleur zijn een aankondiging van de aangename lente. Haal die lentebloemen op je bord, bewonder ze en denk aan het kleurrijke voorjaar. Laat je lichaam en geest op een natuurlijke en simpele manier ontspannen. Dat kan echt met deze paarse pilav gemaakt van snelle diepvries groente. Profiteer van het kookgemak en tover deze groente in een Perzisch of Aziatisch gerecht: pilav. Weet je al welke groente ik bedoel? Lees verder, gebruik je creativiteit, ontspan en eet lekker.
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr basmatirijst
  • 450 gr diepvries deelblokjes rode kool
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 5-6 kruidnagels
  • 2-3 el olie
  • Zout/peper naar smaak
  • 350 ml water

Instructies

  • Was de rijst totdat het spoelwater helder is en week de rijst in 350 ml water.
  • Fruit het kaneelstokje, de kruidnagels en laurierblaadjes op laag vuur.
  • Voeg diepgevroren blokjes rodekool en de rijst met het inweekwater toe.
  • Breng het aan de kook, voeg zout toe en zet het vuur laag zodra het borrelt.
  • Roer de inhoud af en toe en laat het geheel in gesloten pan op laag vuur gaar worden. Afhankelijk van soort rijst duurt het 15-25 minuten.
  • Breng de paarse pilav op smaak met peper en serveer deze met yoghurt en salade .

2 thoughts on “Paarse pilav

  1. 5 sterren
    Gisteren maakte ik paarse rijst volgens dit recept. Mijn kinderen smulden er heerlijk van terwijl ze rode kool anders niet lekker vinden.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt