Paarse pickles

Paarse pickles

Breng jouw spijsvertering in balans en voel je energieker! De spijsvertering zorgt ervoor dat ons eten goed opgenomen en omgezet wordt in energie. En de nuttige bacteriën uit probiotica of pickles zijn daarvoor een booster. Een lepeltje van roze, groene, gele of paarse pickles per dag is al genoeg.
Pickles komt van het Nederlandse woord pekel en dat is eigenlijk conserveren. Om de groenten langer houdbaar te maken voegen ze veel zout en suiker toe. Natuurlijk hoef je dat niet te doen, volg dit recept en geniet van de aroma. Geef je gezondheid een boost!
Gang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram paarse/rodekool
  • +/-300 ml water
  • 2-3 el natuurazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 5-6 kruidnagels
  • 1-2 laurierblaadjes
  • ½ kaneelstokje
  • Rozezout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een pan water aan de kook, zet de warmtebron laag, voeg alle specerijen, azijn en suiker toe.
  • Doe de deksel op de pan en kook het gekruide vloeistof ongeveer 15 minuten.
  • Was intussen de paarse/rode kool, snijd en schep de groente in een schone glazenpot.
  • Giet warme gekruide vocht over de gesneden kool en sluit de deksel.
  • Laat het afkoelen en bewaar de paarse pickles in de koelkast.
  • Eet lekker met stamppot, pilav of hoe je dat wil en geniet van eigen gemaakte probiotica.
  • Gebruik deze eigengemaakte minder zoute pickles binnen 2-3 weken.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt