Hi Healthy one! Leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Zoek je een gezonde inspiratie of een aanpak om op een natuurlijke manier jouw lichaam te boosten? Dan ben je hier op het goede adres. Twee keer per week vind je hier een nieuw inspirerend artikel. Een blog met tips om op een natuurlijke manier gezond te blijven en een betere wereld te creëren

Over mij

Mijn naam is Sangeeta en ik ben de oprichter van Veelzijdig Vega. Naast dit foodblog ben ik de eigenaar van Stijl Copywriting. Schrijven is mijn passie, ik schrijf SEO teksten over een gezonde leefstijl en daarnaast ontwikkel ik simpele veelzijdige recepten.

Als gastblogger heb ik lifestyle blogs geschreven voor Goed Eten Gezond LevenVoor die tijd schreef ik vega recepten voor De Hippe Vegetariër die je kunt vinden onder vega vleesklassiekers. En in 2015 schreef ik een kookboek “vegetarisch & creatief koken”

Mijn achtergrond

Volgens de geloofsovertuiging van het hindoeïsme ben ik vegetarisch opgegroeid in India. Hindoeïsme is een van de grote wereldgodsdiensten waarin respect voor iedereen belangrijk is. Hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees.

Toen ik als vegetariër in 1988 naar Nederland kwam, zeiden mijn familieleden ‘van vlees wordt je sterk en je hebt het nodig’. Ik was nog jong en dacht ‘misschien moet ik in Nederland anders eten vanwege het koude weer’ en ik werd flexitariër.

Tegen heug en meug at ik af en toe een stukje vlees. Bijna 20 jaar was ik flexitariër en geslachte dieren eten maakte mij niet blijer en gezonder. Ik wilde toch proberen vlees uit mijn menu te skippen daarom besloot ik in 2007 vegetariër te worden. Voor mijn gezin bleef ik wel een paar keer per week vleesgerechten maken.

Veelzijdig VegaHelende kracht

Vegetarisch dieet geeft mij energie, ik zit lekker in mij vel, slik geen pijnstillers en gelukkig hoef ik bijna nooit naar de huisarts te gaan. Met mijn blog wil ik je daarom inspireren om de positieve gezondheidsvoordelen van meat-free maaltijden te ontdekken.

Wil jij ook je gezondheid een boost geven? Ervaar dan de helende kracht van heerlijk vegetarisch eten.