Over Veelzijdig Vega

Hi Healthy one! Leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Zoek je een heerlijk vegetarisch recept, kookinspiratie of een aanpak om op een natuurlijke manier gezond te blijven? Dan ben je hier op het goede adres. Ook als je veganistisch eet, kun je de meeste recepten uit mijn blog uitproberen. In plaats van gewone zuivelproducten kun je dan plant-based melkproducten zoals soja, haver, amandel of kokosmelk gebruiken. Vervang de eieren in een hartige taart door kikkererwtenmeel of gebroken lijnzaad. Wil je meer inspiratie? Volg mijn blog en leer nog meer creatieve keukengeheimen.

Over mij

Mijn naam is Sangeeta en ik ben de oprichter van Veelzijdig Vega. Naast dit foodblog ben ik de eigenaar van Stijl Copywriting. Schrijven is mijn passie en ik vind het leuk om simpele vega recepten, kookinspiraties en teksten over gezonde voeding te schrijven. Als gastblogger heb ik lifestyle blogs geschreven voor Goed Eten Gezond Leven. Voor die tijd heb ik vega recepten geschreven voor De Hippe Vegetariër omdat ik dol ben op gezond en kleurrijk koken. En in 2015 schreef ik een kookboek “vegetarisch & creatief koken”

Mijn achtergrond

Volgens de geloofsovertuiging van het hindoeïsme ben ik vegetarisch opgegroeid in India. Hindoeïsme is een van de grote wereldgodsdiensten waarin respect voor iedereen belangrijk is. Hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees.

Toen ik als vegetariër in 1988 naar Nederland kwam, zeiden veel mensen tegen mij ‘van vlees wordt je sterk en je hebt het nodig’. Ik was nog jong en dacht ‘misschien moet ik in Nederland anders eten vanwege het koude weer’ en ik werd flexitariër.

Tegen heug en meug at ik af en toe een stukje vlees. Bijna 20 jaar was ik flexitariër en geslachte dieren eten maakte mij niet blijer en gezonder. Ik wilde toch proberen vlees uit mijn menu te skippen daarom besloot ik in 2007 vegetariër te worden. Voor mijn gezin bleef ik wel een paar keer per week vleesgerechten maken.

Helende kracht

Vegetarisch dieet geeft mij energie, ik zit lekker in mij vel, slik geen pijnstillers en gelukkig hoef ik bijna nooit naar de huisarts te gaan. Met mijn blog wil ik je daarom inspireren om de positieve gezondheidsvoordelen van meat-free maaltijden te ontdekken.

Wil jij ook je gezondheid een boost geven? Ervaar dan de helende kracht van heerlijke en plantaardige voedingsstoffen. 

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol