OVENSCHOTEL MACARONI BROCCOLI

Pasta ovenschotel

Ga je de pasta en groente eerst koken als je er een ovenschotel van maakt? Is dat nodig en heb je dan genoeg tijd om te genieten van dit mooie lente weer? Maak het jezelf gemakkelijk en zet in weinig tijd deze ovenschotel macaroni broccoli op tafel. Zo hoef je niet op te letten of de pasta en broccoli te gaar worden. Schuif de schotel in de oven, dek ondertussen je tafel en geniet op z’n Italiaans.
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren macaroni
  • 500 gr broccoli
  • 400 gr tomatenblokjes
  • Ui en knoflook naar smaak
  • 50 gr geraspte kaas
  • Zout, peper en groene kruiden

Instructies

  • Doe de macaroni in een pan met 500 ml gekookt water en laat deze met de deksel erover 15 minuten inweken.
  • Spoel de broccoli en snijd deze in kleine stukjes (van 2-3 cm). Snijd de broccolistronk en steeltjes voor de saus.
  • Verwarm de oven op 170 °C en maak ondertussen een makkelijke saus.
  • Fruit de ui en knoflook, roerbak de broccolistam- en steeltjes. Giet erover warm water en laat de inhoud op laag vuur koken.
  • Voeg de tomatenblokjes en breng de saus op smaak met kruiden. Pureer de saus en maak deze iets dunner met gekookt water.
  • Giet de ingeweekte macaroni af en meng deze met broccolistukjes en de saus.
  • Verdeel de massa in een ovenschaal en bestrooi de geraspte kaas erover.
  • Zet de schaal voor 35 minuten in de oven, maak ondertussen een salade en dek de tafel. Geniet van de overheerlijke ovenschotel macaroni broccoli.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt