Oranje vegan salade

Hoe creëer jij een gezonde oranje sfeer ter ere van Koningsdag 2025? Een overzicht van feesthapjes in onze nationale kleur vind je hier. Heb je geen tijd om te scrollen, begin dan met dit simpele recept van oranje vegan salade. In deze maaltijdsalade zitten pure eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen. En het eten hiervan is het lichaam niet alleen vullen maar voeden en ondertussen de wereld gezonder maken. Supergoed als jij dieren laat in hun waarde en aardig blijft voor onze moeder aarde.
Servings 4
Ingrediënten
- 150 gr gedroogde kikkererwten
- 400 gr rettich
- 500 gr aardappelen
- 75 gr tomatenpuree
- 3 tl kurkumapoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 3-4 el olie
- Zout en peper naar smaak
- Handvol groene kruiden: koriander/peterselie
Instructies
- Spoel de kikkererwten en week ze de hele nacht in ruim water. Ververs het water en breng ze aan de kook met kurkuma, laurierblaadjes en zout naar smaak.
- Giet de erwten af, gooi het eiwitrijke vocht niet weg en gebruik het voor curry of soep.
- Boen de aardappelen & rettich en snijd ze met schil. Haal in ieder geval geen dikke schil weg die juist vezelrijk is.
- Verwarm de olie in een koekenpan, voeg kurkuma- en paprikapoeder. Meng meteen de tomatenpuree, voeg aardappelstukjes toe en roerbak ze enkele minuten.
- Blus de aardappelen met warm water en laat ze in gesloten pan garen.
- Schep na 5 minuten rettichstukjes erbij en laat alles langzaam koken. De tijd is afhankelijk van de grootte van stukken.
- Meng tenslotte de gekookte kikkererwten erdoor, breng op smaak met peper/zout en laat een tijdje staan.
- Bewonder de prachtige melange van de zonnige wonder en rode tomatenpuree in deze salade.
- Serveer de oranje vegan salade warm of koud met (stok)brood en creëer een vrolijke sfeer.