Oranje stamppot

Oranje stamppot

Creëer zonnestralen en barst van de lente-energie! Bij lente denk je aan genieten van een lichte maaltijd in de buitenlucht en ondertussen prachtige narcissen bewonderen. Dan mogen de weersomstandigheden het terras genieten wel toelaten. Is het koud en somber? Bedenk dan een leuke manier om jezelf op te vrolijken. Wat denk je van een bloemige oranje stamppot op je bord?
Oogverblindende oranje maakt inderdaad blij. Deze melange van energierijke rood en zonnige geel stimuleert het geluksgevoel. De groenten/fruit in deze kleur zijn een rijke bron van bèta caroteen wat ons lichaam niet zelf kan aanmaken. En je hebt het nodig om van binnenuit te stralen. Lees verder en je weet hoe simpel het is.
Porties 4

Ingrediënten

  • 700 gr zoete aardappels
  • 250 gr pastinaak
  • 250 gr knolselderij
  • 50 gr roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Pistachesnoten en peterselie (extra voor erbij)

Instructies

  • Schil, was en snijd alle knolgewassen. Kook ze met weinig water in een (snel)kookpan.
  • Stamp de groenten met wat groentevocht erdoor. Voeg de boter toe en breng de oranje stamppot op smaak met zout en zwarte peper.
  • Eet de smakelijke stamppot met vega vervanger en serveer er een overheerlijke saus erbij.
  • Proef de aangename bloemige lente op je bord.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt