Oranje rijst

Zo maak jij het EK kijken onvergetelijk! Denk je nu dat je hele kamer moet gaan versieren en feestelijke sferen creëren? Wat dacht je van samen genieten van gezonde basmati-geur en stijlvolle oranje rijst smullen? "Nothing is more memorable than a smell – Diane Ackerman”. Geuren onthouden we gemakkelijk en ze doen ons denken aan speciale momenten. Serveer aromatische oranje gerechten terwijl Nederlands elftal probeert een doelpunt te scoren. Na een jaar weten ze nog hoe jij het voetbal kijken bijzonder maakte. Dat is scoren met je kooktalent en samen gezond genieten.
Servings 4
Ingrediënten
- 300 gr basmatirijst
- 450 ml heet water
- 2 uien en een stukje gember
- 2-3 el tomatenpuree
- 2 el ghee of olie
- 2 tl kurkumapoeder
- 2 tl komijnzaadjes
- cayennepeper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de rijst volgens dit simpele recept of volgens de gebruiksaanwijzing van je rijstkoker.
- Schil, was en snipper de uien en de gember.
- Verwarm de ghee of olie, fruit de stukjes ui, voeg komijnzaadjes, de gember en kurkumapoeder toe.
- Doe de tomatenpuree met een scheut water erbij, voeg cayennepeper en de gekookte rijst toe. Zie je nu dat de combinatie kurkuma(geel) en tomatenpuree(rood) de witte rijst oranje maakt.
- Roerbak de oranje rijst enkele minuten en serveer met lekkere salade en yoghurt naar keuze.