Oranje pudding

Kom in gezonde feestsferen met een paar simpele ingrediënten. Oranje is de nationale Nederlandse kleur en nu onze koning bijna jarig is, genieten we er volop van. Deze keer maken we een pudding in die koninklijke kleur.In supermarkten vind je genoeg kostelijke koninklijke desserts maar welke zijn vegetarisch. Deze oranje pudding wel want die is gemaakt met het oog op dierenwelzijn en milieu. Geniet van puur natuurlijk toetje, laat dieren in hun waarde en lever een briljante bijdrage aan het milieu.
Porties 4
Ingrediënten
- 4 mandarijnen
- 250 gr wortels
- 3-4 el suiker
- 8 gr vanille suiker
- ¾ tl agar agar
Instructies
- Was en pers de mandarijnen en bewaar de schil voor de garnering.
- Schrap en was de wortels en snijd ze in kleine stukjes.
- Voeg de suiker en ongeveer 100 ml water toe en kook de wortels kort op laag vuur.
- Pureer de wortels met het sap van mandarijnen erdoor.
- Verwarm de puree, voeg agar agar toe, blijf roeren en kook de inhoud ongeveer 2 minuten.
- Spoel 1 schaal met koud water en giet het warme mengsel erin.
- Laat het afkoelen, dek af (niet met de plasticfolie) en zet het 1 nachtje in de koelkast.
- Kijk volgende dag naar jouw oranje kunstwerk gemaakt van een paar ingrediënten.
- Garneer de oranje pudding en kom in koninklijke sferen.