Gazer ka Halwa

Hup Holland Hup, wat een feest voor de Nederlandse voetbalvrouwen! Morgen doen ze mee met de halve finale van het WK. Feesten met onze sportieve leeuwinnen gaat je zeker lukken met oranje dessert “Gazar ka Halwa”. Het is een makkelijk te bereiden klassieke Indiase pudding of een feestelijk toetje. Als je het vandaag maakt, kun je morgen naar de wedstrijd kijken en tegelijkertijd feestelijk smullen.
Gang Nagerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr wortels
  • 200 ml kokos of amandelmelk
  • 100 gr kokosroom
  • 2 el suiker
  • 2 el rozijnen
  • 2 el fijngehakte amandelen
  • ½ tl kardemom poeder

Instructies

  • Schrap, was en rasp de wortels (in de keukenmachine). Breng ze aan de kook met (kokos)of amandelmelk, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de wortelrasp zachtjes koken.
    Wortelrasp
  • Pureer de massa na 15 minuten, voeg de kardemom poeder, de rozijnen, de amandelen, kokosroom en suiker toe.
    Kardemom
  • Verwarm het geheel nog 5-10 minuten tot de kokosroom is opgenomen. Serveer dit feestgerecht in winter warm en in de zomer koud met fijngehakte noten erover.
    Kokosroom

Wat vind je van dit nagerecht?

    Leave a Comment