Oranje cheesecake
Lang leve onze koning! We wensen hem veel gezondheid en een duurzame toekomst toe. Een toekomstperspectief waarin hij grote waardering heeft voor moeder aarde en dieren laat in hun waarde. Maar nu er feest is, mag iedereen gezond genieten van een taart of oranje cheesecake zonder dierlijk slachtafval(gelatine). Wist jij al hoe simpel het is om een cheesecake te maken op een diervriendelijke manier? Met pure agar agar poeder die nog betere bindkracht heeft dan gelatine. Als jij dan zuivelvrije roomkaas gebruikt, is je cheesecake vegan. Eet lekker en vier een duurzame Koningsdag!
Ingrediënten
- 7-8 Verkade koekjes
- 3 el boter
- 250 gr wortels
- Sap van 4 mandarijnen
- 200 gr mascarpone
- 3-4 el suiker
- 2 tl agar agar poeder
Instructies
Maak een simpele bodem
- Leg de ronde bakringen van 12 ø en 6 cm diep op borden en bestrijk ze met boter.
- Break de koekjes, stop ze in een broodzak en maak ze fijn met deegroller.
- Meng het koekjespoeder met boter, verdeel en druk het in de bakvormen.
- Leg de bakvormen met koekjesbodem in de koelkast en ga verder met de vulling.
Maak de oranje vulling
- Stoom de wortels, meng de suiker en het sap van mandarijnen erdoor en pureer ze.
- Verwarm de wortel-mandarijnenpuree, voeg agar-agar toe en kook ongeveer 2 minuten op laag vuur en zet het vuur uit.
- Laat de puree iets afkoelen en voeg mascarpone (roomkaas) erdoor en meng de massa goed.
- Giet de romige oranje puree over de koekjesbodem en laat afkoelen.
- Dek de afgekoelde cheesecake af met zilverfolie of een plasticvrijedeksel.
- Zet je eigengemaakte oranje cheesecake een nachtje in de koelkast.
- Haal je kunstwerk voorzichtig los, bewonder, proef en vier de duurzame Koningsdag.