Veelzijdig Vega

No-oven cake

Suikervrij cake

Wil je zelf een cake bakken en heb je geen oven? Geen probleem, dan bak je op een traditionele manier en dat leg ik je stap voor stap uit. Natuurlijk mag je een eigen recept gebruiken of dit no-egg, no-sugar en no-oven cake recept. De ingrediënten kun je naar wens vervangen. Maak deze vegan door gewone yoghurt te vervangen door soya yoghurt en een stroop naar keuze. Lees hieronder hoe je een no-oven cake bakt.

Ingrediënten

  • 150 gr volkoren meel
  • 8 el yoghurt op kamer temperatuur
  • 6 el appelstroop
  • 6 el olie
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 kopje zout als onderlaag in de pan (dit zout kun je meerdere keren gebruiken).

Instructies

  • Neem een pan met stevige bodem en strooi er ongeveer 1 kopje zout in als onderlaag. Leg daarover een ring of een vuurvaste onderzetter (zie onderstaande afbeelding) en verwarm de pan ongeveer 10 minuten.
    Bakken op zout
  • Intussen kun je verdere bereidingen doen. Bestrijk de cakevormen met olie. Maak een beslag door de yoghurt, de olie en appelstroop in een grote kom te mixen.
  • Zeef daarboven het meel en meng de andere droge ingrediënten erdoor. Verdeel het beslag in de bakvormen en leg ze op de voorverwarmde onderzetter in de pan. Sluit de deksel goed en bak de cake minimaal 25 minuten.
  • Check met een satéprikker of deze droog uitkomt en laat de cake afkoelen voor het snijden.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt