Veelzijdig Vega
Tortilla

No-egg tortilla

Trakteer je gasten eens met een verrukkelijke no-egg tortilla uit de oven. Deze Spaanse klassieker kent veel varianten en bestaat meestal uit aardappelen en eieren als hoofdingrediënten. Als je liever geen eieren wil gebruiken, kan dat natuurlijk ook. En een vezelrijke groene versie maak je volgens dit recept. Ik heb het samen met familie gesmuld, viel ook in de smaak bij mijn schoonmoeder van 92 jaar. En de volgende dag smaakt het nog lekkerder.
Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen
  • 300 gr verse gewassen spinazie
  • 70 gr tomatenpuree
  • 200 gr ricotta kaas
  • 2 el fijngehakte noten
  • 30-35 gr maiszetmeel
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies

  • Schil, was en snijd de aardappelen in klein blokjes. Kook of stoom ze volgens de gezonde kooktechnieken.
  • Hak ondertussen de rauwe spinazie in de keukenmachine. Meng de spinazie door nog warme gekookte, droge aardappelen samen met het maiszetmeel.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het aardappelmengsel even afkoelen, meng dan de tomatenpuree en ricotta(kaas) erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de massa in een ingevette bakvorm en gratineer het met de geraspte kaas. Bak de no-egg tortilla ongeveer 20 minuten op 200 graden.
  • Snijd de tortilla als deze wat afgekoeld is en laat het smaken met een zalige salade .

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt