No-egg frittata
Fantaseer jezelf in fantastische Rome of Madrid en proef het verschil! Hier heb ik over het genieten van een Italiaanse frittata ofwel de Spaanse tortilla. Beide zijn een dikke aardappel-omelet met of zonder eieren die je zowel in een koekenpan als in de oven kunt bakken. En niemand merkt of het een no-egg frittata is, ondertussen creëren ze een gezonde wereld. Frittata betekent gewoon gefrituurd, je kunt restjes aardappelen, groenten en ei(vervanger) mengen en in een koekenpan bakken. Wil je jezelf iets gemakkelijker maken? Kies dan voor een oven variant zoals deze en maak het simpelweg vegan met een zuivel alternatief. Proef Italië op een lacto-vegetarische manier!
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- 1 ui
- 2 el olie
- 3-4 el kikkererwtenmeel
- 200 ml crème fraîche
- Zout, kurkuma en kruiden naar smaak
Instructies
- Rasp de schoongeboende aardappelen (schillen is niet nodig). Pel en snipper de ui.
- Meng de crème fraîche, ui snippers en het kikkererwtenmeel door de aardappelrasp, voeg naar smaak kruiden, zout en peper toe.
- Verwarm de olie in een koekenpan, verdeel de aardappelmengsel en zet het vuur laag.
- Doe de deksel op de pan en laat het op een laag vuur bakken.
- Keer de frittata na 10 minuten om en bak aan de andere kant op dezelfde manier.
- Zo simpel is het om een no-egg frittata in een koekenpan te bakken.