Nederlandse vegan maaltijd
Duurzaamheid en eenvoud zijn de belangrijkste woorden in de typische Nederlandse keuken. Van eigen bodem kopen en koken op een eenvoudige manier is ingebakken in onze cultuur. Wat goed! Zo milieuvriendelijk en daar past de Nederlandse vegan maaltijd perfect. Deze duurzame leefstijl kun je op een supersimpele manier extra gezond maken. Kook mee met de seizoenen en eet lekkere aardappelen, groente en vegan. Daarmee krijg je betere voedingsstoffen en goede kwaliteit eiwitten binnen. Maak jezelf en de wereld gezonder.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr gesneden boerenkool
- 500 gr aardappelen
- Grote pot (HAK) witte bonen in tomatensaus
- Vegan roomboter (blue band)
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Instructies
- Breng in een grote pan een kopje water aan de kook, zet het vuur laag en voeg geleidelijk de gesneden boerenkool toe.
- Meng wat zout erdoor, doe de deksel op de pan en laat de groente langzaam gaar worden.
- Boen de aardappelen goed, niet schillen (daar zitten veel vezels in die belangrijk voor je darmen zijn).
- Snijd de aardappelen in gewenste stukken en breng je ook met een kopje water en zout aan de kook.
- Kook de aardappelen in een gesloten pan (of in een snelkookpan) op laag vuur.
- Verwarm de witte bonen in tomatensaus en breng op smaak met peper.
- Meng een paar klontjes 100% natuurlijke blueband roomboter en nootmuskaat door de boerenkool.
- Schep de aardappelen, boerenkool en witte bonen in tomatensaus op je bord. Geniet van simpele Nederlandse vegan maaltijd en toon de dankbaarheid.