Traditionele Nederlandse keuken

Comfort” is het eerste belangrijkste woord in de traditionele Nederlandse keuken. Nederlanders koken één keer per dag want zo zijn we hier al eeuwen gewend. En in de gejaagde maatschappij is geen tijd om meerdere warme maaltijden klaar te maken. Het ontbijt en de lunch bestaan uit bakkersbrood wat ook een makkelijke meeneem lunch is. Die eten we met kant- en klare belegjes zoals pindakaas, hagelslag, typische Hollandse kaas en vleeswaren.

Duurzaamheid” is het tweede woord in de keuken van dit Noord Europese land. Het diner tussen 17:00-19:00 uur bestaat vaak uit producten die in eigen land geteeld zijn. De populairste zijn aardappelen, andijvie, asperges, wortelsoorten, knolgewassen en het krachtvoer boerenkool. Gekookte, gepureerde of gebakken aardappelen met groente, een stukje vlees of vis en jus is typisch Nederlands.

Niet te vergeten komen er in de winter goed gevulde erwten- of bonensoep en stoofschotels op tafel. En de zoetigheden ontbreken helemaal niet de Nederlandse keuken, denk aan desserts en snacks. Die zijn vaak gemaakt van aardbeien, appels, kaneel, peren, roomboter, rozijnen, speculaaskruiden en de stroop. En al deze simpele en duurzame gerechten kunnen ook vegetarisch en zelfs vegan.

Proef de gemakkelijke & duurzame Nederlandse keuken, boost je lichaam en verlaag de impact op het milieu

Appelmoes

Appelmoes

Proef, profiteer en boost je gezondheid! Naast groenteoogst is de herfst ook een tijd van ...
Lees verder
Stoofschotel

Stoofschotel

Bespaar vandaag dierenleed want het is werelddierendag. Dieren in de vee-industrie hebben meer aandacht nodig ...
Lees verder
Top 3 herfst inspiraties

Top 3: Herfst inspiraties

Dag zonnige zomer, hallo heerlijke herfst. De bomen kleuren weer geel, oranje, rood of bruin ...
Lees verder
Worteltjes en peultjes

Worteltjes en peultjes

Haal meer uit de zomervitaminebommen zodat de kleur, smaak en voedingswaarde behouden blijft. Een klassieke ...
Lees verder
Aspergeschotel

Aspergeschotel

Heb jij tijdens een autorit langs de Limburgse velden een soort van witte bedden velden ...
Lees verder
Bietenstamppot

Bietenstamppot

Na de aangename lentedagen moeten we in Nederland weer bibberen van de kou. Ineens is ...
Lees verder
Erwtensoep

Erwtensoep

Als de eerste krokussen en narcissen de grond uitschieten, betekent niet dat het meteen lenteweer ...
Lees verder
Hutspot

Hutspot

Dacht jij ook altijd dat het meest gegeten Nederlandse winterkost: hutspot typisch Nederlands is? Volgens ...
Lees verder
Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

Ontdek de heerlijke smaak van pastinaak en boost jouw gezondheid. Het is de witte winterse ...
Lees verder