Vegetarische Nederlandse Keuken
“Comfort” is het eerste belangrijkste woord in de traditionele Nederlandse keuken. Nederlanders koken één keer per dag want zo zijn zij al eeuwen gewend. En in de gejaagde maatschappij is geen tijd om vaker warme maaltijden te koken. Het ontbijt en de lunch bestaan uit bakkersbrood wat ook een makkelijke meeneem lunch is. Die eten ze met kant- en klare belegjes zoals pindakaas, hagelslag, typische Hollandse kaas enzovoort.
“Duurzaamheid” is het tweede woord in de keuken van dit Noord Europese land. Het diner tussen 17:00-19:00 uur bestaat vaak uit producten die in eigen land geteeld zijn. De populairste zijn aardappelen, andijvie, asperges, wortelsoorten, knolgewassen en het krachtvoer boerenkool. Gekookte, gepureerde of gebakken aardappelen met groente, een stukje vlees of vis en jus is typisch Nederlands.
Niet te vergeten komen er in de winter goed gevulde bonen- of erwtensoep en stoofschotels op tafel. En de zoetigheden ontbreken helemaal niet de Nederlandse keuken, denk aan desserts en snacks. Die zijn vaak gemaakt van aardbeien, appels, kaneel, peren, roomboter, rozijnen, speculaaskruiden en de stroop. En al deze simpele en duurzame gerechten kunnen ook vegetarisch en zelfs vegan.
Boost je lichaam en verlaag het impact op milieu in de duurzame
Nederlandse keuken

Hollandse vega maaltijd

Gezonde zak van Sint

Snijbonen stamppot

Nederlandse vegan maaltijd

Aspergesoep

Nederlandse vlagschotel

Oranje stamppot
