Natuurlijke boosters tegen hooikoorts

Na regen komt zonneschijn en het heerlijke lentezonnetje is superfijn. De natuur fleurt op, de temperaturen stijgen en het wordt terrasjesweer. Allemaal leuk en wel en is iedereen er blij mee? Hoe kun je genieten als je gras-boompollenallergie ofwel hooikoorts heb? Wat kun jij doen tegen die hinderlijke symptomen die ieder jaar terugkomen? 

Natuurlijk kun je naar de huisarts gaan en medische adviezen volgen. Afhankelijk blijven van verslavende neussprays en medicijnen die vaak bijwerkingen hebben. Ieder jaar gebruik je die medicijnen, de ene keer heb jij er minder last van dan de andere keer. De klachten blijven terugkomen en op die manier pak je de echte hooikoortsoorzaak niet.

Wil jij elk jaar lekker kunnen genieten van de prachtige lente en zomer? Probeer dan deze natuurlijke boosters tegen hooikoorts en geniet gezond.

Versterk het immuunsysteem

Een sterk immuunsysteem houdt alle schadelijke indringers, ook allergieën op afstand. Zorg daarom ervoor dat je gezond leeft: denk aan sporten of elke dag voldoende bewegen en niet te roken. Eet voeding die rijk is aan antioxidanten en neem als nodig extra immuunsysteemboosters. Er zijn verschillende manieren om het afweersysteem op een natuurlijke manier extra boost te geven.

 • Drink aftreksel van kruiden of specerijen in plaats van thee/koffie met cafeïne;
 • Kook met antioxidanten zoals uien, knoflook, gember en kurkuma;
 • Voeg ontstekingsremmende groene kruiden aan elke maaltijd toe;
 • Ontspan iedere dag door bijvoorbeeld yoga en meditatie.

Voed jouw darmen goed

Het grootste gedeelte van ons immuunsysteem ligt in onze darmen. Wanneer die gezond zijn, kun je tegen allerlei invloeden van buitenaf. Als jij dan toch een keer ziek wordt, ben je gauw weer beter. Voed jouw darmen goed met dit soort maaltijden en boost ze extra met onderstaande tips.

 • Breng je darmen ’s morgens al op gang door elke ochtend 1 glas lauw water gemengd met 1 eetlepel citroensap te drinken.
 • Eet volkoren graanproducten i.p.v. witmeelproducten;
 • Vervang vlees door pure proteïnen: peulvruchten;
 • Schrob de groenten/fruit en eet zonder te schillen(schil is rijk aan vezels die goed voor de darmen zijn;
 • Drink iedere dag minimaal 1½ liter water en geen limonade;
 • Ga minstens een half uur per dag actief bewegen;

Ervaar de kruidenkracht

Door de vervelende hooikoortssymptomen zoals verstopte neus, keelpijn en benauwdheid kan bijholteontsteking ontstaan. De bijzondere eigenschappen van slijmoplossende tijm en rozemarijn helpen daartegen. Ervaar de kracht van deze en nog meer groene kruiden. Profiteer ook de uitmuntende kracht van munt, basilicum, peterselie enzovoort en voel je beter.

 • Neem een ontspannend bad met tijm/rozemarijnolie.
 • Geniet van een lekker soepje met tijm erdoor.
 • Bestrooi groene kruiden op je curry, pasta en andere schotels.
 • Beleg jouw volkorenbrood met groene spread.

Oma’s helpende tip

Het lichaam moet wennen aan de extra gezonde stijl en je kunt daardoor af en toe zieker voelen. Bouw het nieuwe gezonde stijl langzaam op en houd vol wat er ook gebeurt. Verzacht tussentijd jouw klachten door mijn oma’s helpende tip ‘klein beetje ghee of vaseline in en rondom je neus smeren’. Vet zorgt ervoor dat pollen erop blijven plakken en niet binnendringen.

De bovenstaande natuurlijke boosters tegen hooikoorts houden je gezond. En dat is de 1e stap om alle schadelijke indringers op afstand te houden. Blijf de gezonde leefstijl volhouden want op lange termijn heb jij er meer aan.

Wees geduldig en langzaamaan verdwijnen de hooikoortsklachten. Zoek afleiding als je irritatie hebt, kijk naar het positieve en merk het verschil. Bewonder de prachtige natuur en verrijk jouw leven door positief in het leven te staan.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt