Veelzijdig Vega

Nasi fantasie

Nasi vegetarisch
4 van 1 stem

“Het oog wil ook wat”, kleurrijke gerechten maken is daarom de specialiteit van Veelzijdig Vega. Daarbij hebben de kleuren een positief effect op ons bloed en hart. De fleurige en gezonde groenten geven deze nasi een fantastische kleur. Eiwitrijke cashewnoten vervangen het klassieke nasivlees. Proef de smakelijke Indonesische keuken met dit eenpansgerecht.
Porties 4

Ingrediënten

  • 300 gram langkorrelige basmati rijst
  • 250 gram gesneden snijbonen
  • 250 gram gesneden spitskool
  • 250 gram wortelrasp
  • 150 gram cashewnoten
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 tl gehakte gember
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 1 citroen

Voor Munt yoghurt

  • 200 ml soja yoghurt
  • 10 gram gehakte munt
  • Zout / peper naar smaak

Instructies

  • Was de basmati rijst goed (in een ruime zeef onder stromend water). Kook ze in een rijstkoker of in een pan met afgepast water en wat zout. Gebruik 450 ml water voor 300 gram rijst.
  • Zet het vuur laag zodra de rijst begint te koken en laat staan tot alle vocht is opgenomen. Voeg daarna de wortelrasp en cashewnoten toe. Laat de rijstmix nog 5 minuten op een laag pitje staan met zilverfolie en het deksel op de pan. Doe het citroensap erin en roer de rijst met een (houten) vork.
  • Fruit de ui snippers, de knoflook en de gember 2-3 minuten in olie. Strooi garam masala en de paprikapoeder erop. Voeg daarna de snijbonen en roerbak ze 5 minuten.
  • Schep dan de gesneden spitskool en paprika’s erbij. Strooi wat zout en peper naar smaak. Roerbak alles ongeveer 15 minuten en meng het met de rijst.
  • Maak de yoghurt iets dunner door water of sojamelk toe te voegen. Voeg fijngehakte munt toe, strooi wat zout & peper en roer het goed. Serveer deze munt yoghurt met kleurrijke nasi fantasie.

2 thoughts on “Nasi fantasie

    1. Hoi Anja,
      Dank je wel voor je reactie. Veelzijdig Vega heeft inderdaad snelle en heerlijke gerechten.
      Volg je dit blog al op Facebook en Twitter?
      Groetjes, Sangeeta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt