MUNG DAHL

Mung dahl

Wees negatieve stress de baas met simpele ingrediënten. Ongezonde stress verstoort je ritme en maakt je ziek. Laat het niet zo ver komen en breng je lichaam in balans door een gezonde leef- en eetstijl. Ken je de indrukwekkende voordelen van mung dahl al? Behalve dat deze peulvruchten heel goed passen in een vega eetstijl, barsten ze van magnesium: een anti-stress mineraal. Eet de mung dahl en word stress de baas!
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde mung bonen
  • 1 courgette
  • 150 gr tomatenblokjes
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook en 2 cm gember
  • 1-2 el olie
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1-2 laurierblaadjes
  • Zout en cayennepeper naar smaak
  • Gesneden koriander

Instructies

  • Maak de mung bonen schoon, spoel ze goed en week ze de hele nacht in om de kooktijd in te korten. Gooi het inweekwater weg, schenk er schoon water in en kook de bonen halfgaar met wat zout, kurkumapoeder en laurierblaadjes.
  • Je kunt de bonen ook in een snelkookpan kort koken, voeg dan de gesneden courgette stukjes toe en kook ze nog even tot ze gaar zijn.
  • Hak de schoongemaakte ui, knoflook & gember en fruit deze ingrediënten glazig. Voeg het paprikapoeder en tomatenblokjes toe en laat het geheel 4-5 minuten op laag vuur stoven.
  • Voeg het ui-tomaatmengsel aan de gekookte bonenmix toe en breng de dahl op smaak met garam masala en cayennepeper en fijngesneden koriander. Laat het smaken met roti, rijst of naan.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt