Mexicaanse maissoep

Wat echt gezond genieten is, kunnen we ook leren van gezellige Mexicanen. Zij maken tijd voor elkaar, samen genieten ze van eigen kookkunsten en zijn dankbaar. De ene dag smullen ze van heerlijk gemaakte salsa met tortilla chips. En de andere dag een kommetje Mexicaanse soep natuurlijk met hun belangrijkste ingrediënten. Mais, tomaten en pepers zijn de onmisbare ingrediënten in de Mexicaanse keuken. En deze gezonde gewassen groeien in de herfst ook in Nederland. Dat betekent geen uitlaatgassen door vervoer, meer smaak en meer vitamines. Dus goedkoop gezond genieten met oog voor het milieu.
Servings 4
Ingrediënten
- 400 gr maiskorrels
- 1 ui en 2 teentjes knoflook
- 2-3 tomaten
- Gele pepers naar smaak
- 2 el olie
- Bouillonblokjes
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl kurkumapoeder
- Chilipeper naar smaak
- Zure room naar smaak
Instructies
- Kook ongeveer 600 ml water (in de waterkoker).
- Verwarm de olie in een soeppan, fruit de fijngehakte ui, knoflook en komijnzaadjes.
- Voeg de maiskorrels, gesneden tomaten en pepers toe en bak ze 2-3 minuten.
- Giet het gekookte water erover, voeg bouillonblokjes toe en zet de deksel erover.
- Laat de soep ongeveer 10 minuten op laag vuur koken.
- Pureer de inhoud met een staafmixer en schep de soep in kommen.
- Garneer de Mexicaanse maissoep met zure room, chilipeper en koriander. Proef duurzame Mexico en geniet gezond.