Mexicaanse bonenschotel

Wat kun je wel eten als je glutenallergie hebt? Kant en klare glutenvrije producten zijn veel te duur en bevatten meer vet, suiker en zout. Zelf koken in Mexican style op basis van bonen & mais kan een goede optie zijn. Probeer eens deze Mexicaanse bonenschotel met hartvriendelijke kidneybonen. Deze bonen zijn goedkoop en een rijkste bron van plantaardige eiwitten- en vezels. Mais, tomaten en drie kleuren paprika’s maken dit gerecht extra gezond en kleurrijk.
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte kidneybonen
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 285 gram maiskorrels
  • 3 paprika’s
  • 2 uien
  • 2 bosuitjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 3 el olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • Zout en chili peper naar smaak

Instructies

  • Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes. Schil de uien, knoflook, gember en hak ze fijn.
  • Verhit de olie in een pan, voeg komijnzaadjes, de uien en knoflook toe en fruit ze een paar minuten. Voeg gember, garam masala en paprika’s toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten.
  • Doe de maiskorrels, gekookte kidneybonen, tomatenblokjes, zout en chili peper erbij en laat alles nog 5-6 minuten stoven. Serveer deze Mexicaanse bonenschotel met fijngesneden bosui en tortilla chips.

Notities

Voor de lekkerste smaak koop je gedroogde bonen. Je weekt ze in en kookt (in een snelkookpan). Voor het gemak kun je ook extra porties gekookte bonen invriezen.

Leave a Comment