Meiraap curry
Beleef jij dit schitterende seizoen al of heb je wat lente inspiratie nodig? Vergeet ook niet te genieten van de geweldige groei en bloei van mei. Laad je lichaam en geest op met al dat lekkers wat dit schitterende seizoen brengt. En proef de lente met de gezondste knol van deze maand: meiraap. Meiraap is een paars-witte knolraap die van binnen zuiver wit is en smaakt licht pittig. Hou je niet van pittig, maak dan een milde curry van dit knolgewas en waan je het land van curry en meiraap. Daar is deze groente ontzettend populair vanwege de gezondheidsvoordelen. Profiteer ervan en proef kleurrijke India!
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gr meiraap
- 100 gr diepvries-doperwten
- 1 ui en 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- 1 tl komijnzaadjes
- 1½ tl kurkumapoeder
- 1 tl garam masala
- 2 el olie
- Zout en peper naar smaak
- Koriander of andere groene kruiden naar smaak
Instructies
- Snijd de gepelde en gewassen ui, knoflook en meiraap.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de komijnzaadjes. Voeg fijngehakte uienmix en fruit deze 2-3 minuten.
- Voeg het kurkumapoeder en algauw de meiraapstukjes toe en roerbak ze enkele minuten.
- Giet 150 ml gekookte water erover en laat de groente in een gesloten pan op laag vuur garen.
- Voeg ten slotte de diepvries-doperwten, tomatenblokjes en garam masala toe.
- Kook de meiraap curry nog 5 minuten op laag vuur breng op smaak met peper en groene kruiden.
- Dien deze Indiase specialiteit op met rijst, roti of naan.