Tapas

De landen rond het Middellandse Zeegebied zijn bekend om hun gezonde voedingsstijl. Daar genieten ze volop van de veelzijdige gezonde tapas en daarom hebben ze minder lichamelijke klachten. Aubergine, tomaat en paprika zijn de onmisbare groenten in de Mediterrane keuken. Probeer eens dit simpele hapje en proef de zuidelijke smaak. Grillen en bakken op bakpapier zorgt er ook voor dat je minder afwas hebt.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan

Ingrediënten

Voor 3 -4 personen

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika’s
  • 50 gr geraspte kaas
  • Bakpapier

Voor de saus

  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el fijngehakte rozemarijn

Instructies

  • Laat de bladerdeeg plakken op het aanrecht ontdooien. Spoel de aubergine, snij deze in grote dunne plakjes en bestrooi ze met zout. Laat de plakken 1 uur staan, spoel ze daarna, dep ze droog met keukenpapier en gril de plakken.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze ook in dunne lange stukjes. Bereid de saus volgens dit recept.
  • Verwarm de over op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakken bladerdeeg erop. Druk de naden van alle plakken tegen elkaar en maak eromheen een randje.
  • Bestrijk de plakken met saus, leg de gegrilde aubergineplakken erop, bestrijk nog wat saus en leg daarboven paprikastukjes. Bestrooi ze met kaas en bak de hapjes 15 minuten op 200 graden. Snijd ze in stukjes naar keuze en dien op als een bijgerecht.

Leave a Comment