Dosa

Een comfort street food wat India tot de wereldse culinaire hotspot brengt, is masala dosa. Het is een knapperige skinny pannenkoek gemaakt van gefermenteerd beslag en gevuld met spicy masala. Deze grote broer van idli serveren ze in het Zuiden van India als ontbijtgerecht. Hiervoor laten ze rijst- en linzen beslag gisten en het fermentatieproces maakt deze street food makkelijk verteerbaar. Geniet van de populaire Zuid-Indiase specialiteit.

Ingrediënten

Voor 4 - dosa’s

  • 100 gr fijne rijstmeel
  • 50 gr witte urid linzenmeel (fijngemalen)
  • 1 tl fenegriekpoeder
  • Zout
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Zeef beide meelsoorten boven een kom, voeg het fenegriekpoeder en zout toe. Schenk beetje bij beetje handwarm water in en klop tot een dun beslag. (Het beslag moet iets dunner dan voor de Hollandse pannenkoek).
  • Zet het beslag de hele nacht op een warme plek om te fermenteren. Roer het beslag na de fermentatieproces en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent.
  • Het is niet nodig om veel olie te gebruiken. Bestrijk wat olie in een pan met anti aanbak laag, schenk 1 el beslag erin en bak dosa’s op een middelmatig vuur. Herhaal tot het beslag op is.
  • Vul de dosa met eerder gemaakte masala, rol het op en serveer of eet lekker. Je kunt het ook eten met een chutney of curry naar smaak.

2 Thoughts to “Masala dosa”

  1. Iris

    Erg lekker zijn deze pannenkoekjes. Eenvoudig en goed te maken met dit recept. Bedankt Sangeeta!

    1. Sangeeta

      Dank voor je reactie Iris. Graag gedaan en geniet van Veelzijdig Vega

Leave a Comment