Masala dosa

Een comfort street food wat India tot de wereldse culinaire hotspot brengt, is masala dosa. Het is een knapperige skinny pannenkoek gemaakt van gefermenteerd beslag en gevuld met spicy masala. Deze grote broer van idli serveren ze in het zuiden van India als ontbijtgerecht. Hiervoor laten ze rijst- en linzen beslag gisten. Het fermentatieproces maakt deze street food makkelijk verteerbaar. Geniet van de populaire Zuid-Indiase specialiteit.
Ingrediënten
Voor 4 - dosa’s
- 100 gr fijne rijstmeel
- 50 gr witte urid linzenmeel
- 1 tl fenegriekpoeder
- Zout
- Olie om de pan te bestrijken
Instructies
- Zeef beide meelsoorten boven een kom, voeg het fenegriekpoeder en zout toe. Schenk beetje bij beetje handwarm water in en klop tot een dun beslag. (Het beslag moet iets dunner dan voor de Hollandse pannenkoeken).
- Zet het beslag de hele nacht op een warme plek om te fermenteren. Roer het beslag na de fermentatieproces. Heb je geen tijd om te fermenteren dan kun je 1/2 tl baksoda erdoor mengen.
- Bak de dosa net als je pannenkoeken bakt. Het verschil is dat je hierbij bijna geen olie nodig hebt om te bakken.
- Bestrijk af en toe wat olie in een pan met anti aanbak laag, schenk 1 el beslag erin en verspreid het beslag met een pollepel. Bak dosa op middelmatig vuur en herhaal tot het beslag op is.
- Vul de dosa met eerder gemaakte masala, rol het op en serveer of eet lekker. Je kunt het ook eten met een chutney of curry naar smaak.
Erg lekker zijn deze pannenkoekjes. Eenvoudig en goed te maken met dit recept. Bedankt Sangeeta!
Dank voor je reactie Iris. Graag gedaan en geniet van Veelzijdig Vega