Marokkaanse maaltijdsoep

Denk je aan Marokko dan denk je meteen aan couscous. Maar de fascinerende keuken van dit Noord-Afrikaanse land is verrassend veelzijdig. Dat komt ook door de invloeden van Arabieren, de Moren en de Berbers. Ondanks dat ze (lams)vlees- en visgerechten lekker vinden, eten ze ook plantaardige vezels- en eiwitten. Kijk eens naar deze Marokkaanse maaltijdsoep gemaakt met kikkererwten en verse groenten. Van mijn Marokkaanse vriendin kreeg ik tips om deze soep in echte Marokko style te maken.
Porties 4
Ingrediënten
- 150 gr gedroogde kikkererwten
- 2 paprika’s
- 200 gr verse tomaten
- Uien, knoflook en gember naar smaak
- Bouillonblokjes
- 2 el maiszetmeel of allesbinder
- 2 el olie
- Kurkumapoeder
- Komijnpoeder
- Chilipeper
- Een handvol selderij
Instructies
- Maak de kikkererwten schoon, check of er geen steentje inzit. Was ze en week ze de hele nacht in ruim water.
- Ververs het ingeweekte water en breng de kikkererwten met bouillonblokjes aan de kook.
- Fruit in een koekenpan de schoongemaakte en gehakte ui, knoflook en de gember. Meng de kurkuma erdoor & schep de gesneden paprika toe. Giet een kopje water erover en stoof de paprika 10 minuten.
- Meng de gekookte kikkererwten, de paprika’s en tomaten door elkaar. Roer het maiszetmeel of allesbinder erdoor, voeg gesneden selderij toe en laat de soep nog 10-15 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met chilipeper en selderij.
Heel creatief, gezond en ziet er lekker uit en was ook heeeerlijk. Bedankt
Hallo Mina, Dank je wel voor je reactie op de Marokkaanse maaltijdsoep. Nog meer soeprecepten vind je via deze link.