Veelzijdig Vega

Marokkaanse maaltijdsoep

Marokkaanse maaltijdsoep
5 van 1 stem

Denk je aan Marokko dan denk je meteen aan couscous. Maar de fascinerende keuken van dit Noord-Afrikaanse land is verrassend veelzijdig. Dat komt ook door de invloeden van Arabieren, de Moren en de Berbers. Ondanks dat ze (lams)vlees- en visgerechten lekker vinden, eten ze ook plantaardige vezels- en eiwitten. Kijk eens naar deze Marokkaanse maaltijdsoep gemaakt met kikkererwten en verse groenten. Van mijn Marokkaanse vriendin kreeg ik tips om deze soep in echte Marokko style te maken.
Porties 4

Ingrediënten

  • 150 gr gedroogde kikkererwten
  • 2 paprika’s
  • 200 gr verse tomaten
  • Uien, knoflook en gember naar smaak
  • Bouillonblokjes
  • 2 el maiszetmeel of allesbinder
  • 2 el olie
  • Kurkumapoeder
  • Komijnpoeder
  • Chilipeper
  • Een handvol selderij

Instructies

  • Maak de kikkererwten schoon, check of er geen steentje inzit. Was ze en week ze de hele nacht in ruim water.
  • Ververs het ingeweekte water en breng de kikkererwten met bouillonblokjes aan de kook.
  • Fruit in een koekenpan de schoongemaakte en gehakte ui, knoflook en de gember. Meng de kurkuma erdoor & schep de gesneden paprika toe. Giet een kopje water erover en stoof de paprika 10 minuten.
  • Meng de gekookte kikkererwten, de paprika’s en tomaten door elkaar. Roer het maiszetmeel of allesbinder erdoor, voeg gesneden selderij toe en laat de soep nog 10-15 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met chilipeper en selderij.

2 thoughts on “Marokkaanse maaltijdsoep

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt