MANGO CURRY

Mangocurry

Als de temperaturen dalen en het zonnetje zich minder vaak laat zien, heeft je humeur meer kleur nodig. En het simpele manier om je humeur te kleuren, is smullen van de zonnige mango curry. De mango in deze curry is een prachtige humeur opfleurende vrucht en ook nog afweersysteemversterkend. Het is precies wat je in deze herfstdagen nodig hebt. Deze curry is ook nog een prima vleesvervanger want spliterwten die erin verstopt zitten, zijn een goede bron van eiwitten.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr mangostukjes
  • 200 gr gekookte gele spliterwten of rode linzen
  • 2 cm gember
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 2 el ghee of boter
  • Zout en hele chilipepers naar smaak

Instructies

  • Schil en pureer de mango.
  • Verwarm de ghee of boter en fruit de gember, laurierblaadjes en chilipepers.
  • Voeg mangopuree toe, giet 100 ml warm water erover en meng de gekookte linzen erdoor.
  • Laat het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur in gesloten pan stoven.
  • Geniet van de mangocurry met rijst of brood naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt