Mangochutney
Mango & chutney waren allebei luxe producten in de 17e eeuw. Chutney: een saus gemaakt van mango was een favoriete smaakmaker van Britse Indiërs, zij brachten deze naar Europa en naar andere landen. Later was chutney in vele variaties wereldwijd populair. Deze mangochutney is een verfrissende dipsaus die lekker smaakt bij snacks en als broodbeleg. Dit Veelzijdig Vega recept is super eenvoudig en zonder toegevoegde suiker.
Ingrediënten
Voor 2 potjes chutney
- 250 mango (gewicht zonder schil en pit)
- 1 cm gember (fijngehakt)
- 2 el rozijnen
- ½ tl kaneelpoeder
- 50 ml water
- Zout en peper
Instructies
- Schil en snijd de mango of gebruik diepvries mangostukjes voor het gemak. Doe alle ingrediënten in een sauspan en laat ze 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Zet het vuur uit en pureer de inhoud met een staafmixer. Laat de geurige chutney afkoelen en serveer deze met snacks naar keuze of als beleg voor pannenkoek.
Deze mango chutney is een heerlijke dipsaus. Smaakt zoetig terwijl er geen suiker is toegevoegd.
Hi Iris,
Wat leuk dat je die lekkere chutney hebt gemaakt. Suiker is niet altijd nodig, die kun je vervangen door andere gezonde ingrediënten.
Groetjes, Sangeeta