Mango muffins
Bak je liever geen cake omdat je geen vette snacks mag eten? Dat is jammer want bakken is leuk en een snack op z’n tijd hoort erbij. Wat je in dat geval kunt doen is gezondere snacks bakken met minder vet en vruchten erdoor. Als je eenmaal de slag te pakken hebt, kun je eindeloos variëren met de gezondste ingrediënten. Wil je een keer bakken met magische vrucht mango? Veel vitamine A, C en E in deze vrucht dragen bij aan een goede weerstand en mooie gladde huid. Eet jezelf mooi en gezond met mango muffins.
Ingrediënten
- 200 gr meel
- 150 gr mangostukjes
- 150 ml melk (op kamer temperatuur)
- 100 gr zachte boter
- 100 gr rietsuiker
- 2 eieren (op kamer temperatuur)
- 2 tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 1 tl cardamompoeder
- Fijngemalen amandelen
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten en leg ze opzij. Verwarm de oven op 170 °C.
- Klop in een grote kom de eieren met suiker schuimig, voeg boter toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Voeg geleidelijk het meel en de melk toe en maak er een egaal beslag van. Roer als laatste de mangostukjes erdoor.
- Bestrijk de mini muffinvormen met olie en schep 1 lepel beslag in elk vormpje. Bestrooi de muffins met fijngemalen amandelen en bak ze ongeveer 20 minuten op 170 °C.