Mais-bloemkooltaart

Verras je familie met jouw paasbeste kookkunsten en geniet samen. Bij het lentefeest Pasen horen verrukkelijke zonnige lekkernijen en die kun jij in een mum van tijd op tafel toveren met deze recepten. Lukt het niet om te kiezen uit vele gezonde gele recepten, dan kun je deze energierijke mais-bloemkooltaart maken. Veel B-vitamines in mais en bloemkool zijn goed voor de energiestofwisseling en maken een eind aan de voorjaarsmoeheid. Creëer een mooi maisgeel paasfeest en krik jullie energieniveau op.
Porties 4
Ingrediënten
Voor 4 taartjes 10-12 Ø
- 400 gr maiskorrels
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 3 eieren
- +/- 8 el maïzena
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl kurkuma
- Zout, peper
- 200 gr geraspte mozzarella
- 6 el olijfolie
- 8 gr bakpoeder
Instructies
- Hak de maiskorrels en rauwe bloemkoolstukjes in de keukenmachine fijn.
- Meng de maïzena met het bakpoeder, kerriepoeder, zout, peper en kurkuma.
- Verwarm de oven op 170 °C en bestrijk bakvormen met olie.
- Klop eieren, meng de olie erdoor en voeg geleidelijk droge ingrediënten toe.
- Meng de mais-bloemkoolmix en geraspte mozzarella erdoorheen.
- Verdeel het beslag in bakvormen en schuif ze in de voorverwarmde oven.
- Bak de taart ongeveer 30-35 minuten en laat deze iets afkoelen voor het serveren.
- Serveer de mais-bloemkooltaart met een salade erbij.