Veelzijdig Vega

Magere bloemkoolquiche

Bloemkoolquiche

Vind je een quiche of hartige taart super lekker en maak je liever niet omdat je slank wilt blijven? Wat dacht je van een magere bloemkoolquiche die laag in calorieën is? De bijzondere bloemige kool in deze quiche ontgift je lichaam en houdt je slank. En in combinatie met kurkuma heeft het dubbel effect want beide ingrediënten zijn krachtige antioxidanten. Wil je eindelijk die zonnige magere quiche proberen? Ga je gang want het recept is super makkelijk.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans

Ingrediënten

  • 3 plakken ontdooide (groen)bladerdeeg
  • 500 gr bloemkool
  • 1 tl kurkumapoeder
  • Zout en peper
  • 2 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • 25 gr kaas
  • Fijngesneden bieslook

Instructies

  • Verwijder de stronk en de bladeren van de bloemkool, was en snijd deze in stukjes van 2-3 cm.
  • Klop eieren in een ruime kom en meng ze door de crème fraîche en het kurkumapoeder. Schep de bloemkoolstukjes erdoor, bestrooi ze met zout en peper en hussel ze goed door elkaar.
  • Verwarm de oven op 180 °C. Bestrijk een quichevorm met olie en leg de groene bladerdeegplakken erin.
  • Verdeel het bloemkool mengsel in over de bladerdeegplakken. Bestrooi wat kaas erover en bak de quiche ongeveer 35 minuten in voorverwarmde oven op 180 °C.
  • Garneer de magere bloemkoolquiche met fijngesneden bieslook. Laat dit ovengerecht iets afkoelen voordat je het snijdt en serveer het als bijgerecht.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt