Veelzijdig Vega
Linzensalade

Linzensalade

Bescherm jezelf tegen welvaartsziekten door vlees uit je menu te skippen. Diabetes, kanker en overgewicht zijn de veelvoorkomende welvaartsziekten. Het eten van vlees met verzadigde vetten is de grootste oorzaak van deze ziekten. Vlees kun je heel goed vervangen door eiwitrijke pareltjes zoals linzen. Ze zijn gezond voor jou en goed voor het milieu. Lees het simpele linzensalade recept.

Ingrediënten

  • 150 gr gedroogde groene linzen
  • 3-4 lente-uitjes
  • 2 takjes bleekselderij
  • 3-4 grote trostomaten
  • ½ el gedroogd bruschetta
  • 2-3 el olijfolie

Instructies

  • Spoel de linzen en week ze voor 4-5 uur in. Gooi het spoelwater weg, giet er 150 ml schoon water in en kook ze ongeveer 10 minuten. Let op dat ze niet te gaar worden, voor een salade heb je mooie droge korrels nodig.
  • Maak de bleekselderij, tomaten en lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.
  • Doe de bleekselderij in een saladeschaal. Schep daarboven de gekookte en uitgelekte linzen en laat ze 5 minuten staan.
  • Meng dan alle andere ingrediënten erdoor en garneer de salade met een beetje fijngesneden lente-uitjes. Eet deze linzensalade lauw warm of koud.

Notities

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt