Limabonencurry

Vervang kipcurry door lekkere limabonencurry en laat de schattige kip niet je maaltijd worden. Geniet bewust van al dat lekkers wat de natuur biedt en profiteer ervan. Waarom? Want deze pure producten barsten van de goede stoffen die je gezonder maken.
Ken je geen limabonen, maak dan een andere diervriendelijke curry. Daarmee krijgt jouw gezondheid een natuurlijke booster. En jij bespaart veel dierenleed omdat het doorgefokte kip niet in je pan belandt. Wat is het toch zo simpel om een gezonde wereld te creëren.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr limabonen
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el olie
  • Een paar teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl chilipeper
  • 1 tl kurkuma
  • Sojaroom naar smaak

Instructies

  • Maak de oogbonen schoon, was ze in een ruime vergiet onder stromend water. Week de bonen 8 tot 10 uur in ruim water.
  • Gooi het inweekwater weg en kook ze met schoon water (volgens de aanwijzing op de verpakking of in een snelkookpan.
  • Pel de ui & knoflook en snipper ze fijn. Verwarm de olie in een pan, voeg de laurierblaadjes, de ui, de knoflook en komijnzaadjes toe.
  • Fruit ze ongeveer 2-3 minuten op laag vuur en meng de kurkuma en gezeefde tomaten erdoor.
  • Laat ze enkele minuten op laag vuur, schep dan de gekookte oogbonen in het mengsel.
  • Giet de kookvocht en sojaroom naar smaak toe en laat het geheel 5-10 minuten zachtjes stoven.
  • Serveer de lekkere limabonencurry met rijst, roti, poori of naan.

Notities

Kook eens meer bonen dan je nodig hebt en bewaar ze in de vriezer. Zo kun je de volgende keer een snelle curry maken.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt