Lichtfeest op bord
Shoppen, kokkerellen en gezellige sferen creëren, iedereen heeft er druk mee. Het grote Indiase lichtfeest: Diwali komt er aan. En de meeste gezinnen focussen zich op innerlijke en uiterlijke verlichting. Het oude loslaten, een sprankelende start maken en niet te vergeten het lichtfeest op bord te halen. Houd je ervan of niet, Diwali zonder delicieuze delicatessen is niet compleet. Daar, in het land loop je naar een speciale banketbakker die feestelijke zoetigheden bakt. Hier zijn ze meer gespecialiseerd in taarten uit de oven. En die ovens heb je niet nodig om romige lekkernijen te maken. Lees stapsgewijs en haal het lichtfeest op bord.
Ingrediënten
Voor ongeveer 10 stukjes van 3-5 cm
- 200 gr ricotta
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 3-4 el kokosrasp
- 2-3 el ghee of kokosolie
- Poedersuiker naar smaak
- 2 el maïzena
- Kardemompoeder naar smaak
- Gehakte noten/abrikozen voor versiering
Instructies
- Doe de abrikozen in een warmtebestendige glazen- of stalen kom. Giet half kopje gekookt water erover, laat ze 2-3 uur wellen en pureer ze daarna.
- Gebruik het inweekvocht van abrikozen om 2 el maïzena te mengen.
- Verwarm ricotta in een pan met dikke bodem op het vuur. Voeg het maïzenapapje, kokosrasp, abrikozenpuree, ghee of kokosolie toe.
- Meng na enkele minuten de poedersuiker en het kardemompoeder toe.
- Blijf roeren tot de massa dik wordt en de pan loslaat.
- Bestrijk een platte schaal met ghee of olie en verdeel het warme romige mengsel.
- Versier die Indiase zoetigheid met noten en gesneden abrikozen.
- Laat het goed afkoelen, snijd in gewenste stukjes en haal het lichtfeest op bord.
